Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Francés

Portomarin till Palas de Rei

Etappnavigering
Camino Francés
Etapp

Portomarin till Palas de Rei

25 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Bilder från etappen

 

Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

Ur ’”Den tidlösa vägen” för den här etappen:

Efter en stund kom ett par i sextioårsåldern vandrande. Jag hade sett dem tidigare. De satte sig vid ett bord bredvid mitt och vi kom i samspråk. Paret var holländare från Amsterdam. Mannen hade nyligen gått i pension och ville uppfylla en livsdröm. Inte nog med att han ville vandra till Santiago, han ville göra det på det gamla sättet – nämligen hela vägen från dörren hemma i Amsterdam. 

LÄS MER OM VANDRINGSSKILDRINGEN AV MIN FÖRSTA CAMINO HÄR

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken "Den Tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino de Santiago de Compostela" av Magnus Fyrfalk
Omslag till min bok om att vandra el Camino- Den tidlösa vägen

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.