Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Francés

Sahagún till León

Etappnavigering
Camino Francés
Etapp 19 - 19b - 20

Sahagún till León

Den här delsträckan kan exempelvis delas in så här:

Sahagún - El Burgo Ranero
El Burgo Ranero - Mansilla de las Mulas
19: Mansilla de las Mulas - León
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Bilder från sträckan 2011

 

 

 

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

”När jag vaknade den här morgonen anade jag inte att det skulle bli min sista dag på Caminon på flera månader. Det började som vanligt med att jag försökte övervinna smärtan i skenbenet och i de ömma fötterna för att åter ta mig ut på vägen. Flera ur gänget från kvällen innan samlades för frukost på hotellet innan vi, var för sig, vandrade vidare. Idag var vägen mer omväxlande men i stället släppte regnet slutligen loss och det började ösa ner.”

Läs hela min Caminoskildring i Den tidlösa vägen.

Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.