Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Francés

El Acebo till Ponferrada

Etappnavigering
Camino Francés
Etapp

El Acebo till Ponferrada

12 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Bilder från sträckan 2011

 

Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

“Kring den gamla tempelriddarborgen i centrala Ponferrada pågick förberedelserna för en årlig festival till riddarnas ära och åminnelse. Det byggdes marknadsstånd, och temporära restaurangplatser restes på gräsmattan nedanför de enorma stenmurarna som omgav fortet. Jag ville bo mitt i smeten, så att säga, och brann inte heller av iver att återvända till livet på pilgrimshärbärgena. Mirakulöst nog hittade jag ett rätt billigt enkelrum på ett bra pensionat mitt i festivalområdet, ett stenkast från borgen.Tempelriddarborgen ser ut som hämtad ur sagornas värld. Paulo Coelho förlägger en nyckelscen i sin bok Pilgrimsresan till fortet, där mystiska initieringar i urgamla mysterier äger rum. “

Läs hela min Caminoskildring i Den tidlösa vägen.

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.