Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Francés

Villar de Mazarife till Murias de Rechivaldo

Etappnavigering
Camino Francés
Etapp 21

Villar de Mazarife till Murias de Rechivaldo

35 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Brödbuden i dessa trakter låter väldigt mycket. Här vill folk uppenbarligen ha sitt bröd superfärskt! (slå på ljudet)

Bilder från sträckan 2011

 

Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

”David som alltså drev den här verksamheten kom fram runt hörnet. Han hade höftskynke, bar överkropp och långt hår och välkomnade mig med en stor kram.
– I’m David, welcome to paradise, sa han.
Åldern var svårbestämd. Kanske knappa 40. Han berättade att visionen med platsen var att skapa en drogfri oas för pilgrimer. 
– Pengar är inte viktiga. Att ge är det viktiga för man får tillbaka mer än man ger om man ger obegränsat, sa han och gick bort till stubben med kristaller och rättade försiktigt till den största.
Han kallade platsen La Casa de los Dioses (gudarnas hus). En liten kärleksfull bubbla bortvänd från resten av världen. David var en nutida Dominicus av landsvägen om man så vill.”

Läs hela min Caminoskildring i Den tidlösa vägen.

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.