Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Francés

Castrojeriz till Carrión de los Condes

Etappnavigering
Camino Francés
Etapp 15 och 16

Castrojeriz till Carrión de los Condes

Den här delsträckan kan exempelvis delas in så här:

Castrojeriz - Frómista, 24,9 km
Frómista - Carrión de los Condes 19,3 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Magnus Fyrfalk vid San Martin-kyrkan i Frómista, Spanien 2023
Magnus Fyrfalk vid San Martin-kyrkan i Frómista, Spanien 2023
Ermita San Nicholas
Ermita San Nicholas

Ermita de San Nicholas

Här är en länk till en annan pilgrimsblogg där en man beskriver en övernattning på Ermita de San Nicholas. Härbärget som bara lyses upp av levande ljus och som enligt min guidebok (”Vandra till Santiago de Compostela” av Ewa Hellström Boström) skapar ”en medeltida stämning”

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

”Det här skulle bli en känslomässigt turbulent dag. Inledningen var dock odramatisk. Frukosten åt jag i härbärgets entré som även fungerade som kontor och kök. Jag var glad över att kunna piffa upp den spartanska frukosten som ingick i härbärgets avgift med yoghurt, juice, färskt bröd och mjukost. Mitt överflöd delade jag med mexikanen. Och det var faktiskt något i samtalet med honom som i förlängningen utlöste mycket av de känslosamma insikterna längre fram på dagen.”

Läs hela min Caminoskildring i Den tidlösa vägen.

Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.