Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Bra länkar

Om el Camino och pilgrimsvandring

Blogglogga ny vit 65 x 65

Länkar till bra Caminosajter

Caminoforum och information

Logo Camino de Santiago Swedish Pilgrims

Camino de Santiago – Svenska pilgrimer är ett både trevligt och oumbärligt Facebookforum (privat grupp) där nya och gamla pilgrimer från Sverige och Norge utbyter erfarenheter. Mycket dagsfärsk info att ta del av här! 

CAMINO DE SANTIAGO – SWEDISH PILGRIMS
Casa Ivar logo

Casa Ivar/Caminosantiago.me är ett av de äldsta internationella pilgrimsforumen på nätet. Drivs sedan 2004 av norskfödda Ivar Revke. Det går att beställa pilgrimspass med mera i hans webbshop.

CAMINOSANTIAGO.ME
St James the peregrino

Camino Pilgrim International Discussion Group är ett internationellt Facebookforum med fokus på den spirituella sidan av Caminovandringar och med nyheter om el Camino. Stöder även volontärorganisationer för el Camino.

Camino Pilgrim International Discussion Group

Caminovägvisare längs Camino Francés

Camino de Santiago All Routes – internationellt forum på Facebook för planering av alla olika vägar till Santiago de Compostela.

Camino de Santiago All Routes

The Camino Café Podcast

The Camino Café Podcast – The Camino Cafe Podcast provides a platform for Pilgrim story sharing to help those planning on walking and to invigorate the Camino Spirit in those that have already walked.

The Camino Café Podcast

APPAR

Vill du ha tips på appar för din vandring så läs mer under Vanliga Frågor A-Ö

Bra personer att följa i sociala medier

Caminovägvisare längs Camino Francés

Det finns många som delar nyheter kring Caminon i sociala medier.

Två intressanta konton att följa är:

Reseplanering (och researrangörer med bra information)

APPAR

Vill du ha tips på appar för din vandring så läs mer under Vanliga Frågor A-Ö

Gronze.com

Gronze.com  är en uppskattad sajt som varit med länge. Info om härbärgen och de olika vägarna. (Sajten är på spanska men öppna den i Google Chrome för att få den översatt till engelska).  Det finns även en app för Android. Vi som använder iPhone kan lägga till deras webbsajt som snabbval på telefonens hemskärm.

Gronze.com

Express Bourricot är en firma som transporterar både pilgrimer och bagage i början på Camino Francés till och från Saint-Jean-Pied-de-Port, Biarritz, Roncesvalles, Bayonne etc. Även skyttelbuss upp längs Napoleonvägen dag 1 om man inte vill gå hela sträckan till Roncesvalles utan i stället vill åka tillbaka ner till Saint-Jean-Pied-de-Port för en extra övernattning. Nästa dag skjutsas man upp till samma plats där man slutade dagen innan. 

Express Bourricot

Rome2Rio Logo

Rome2Rio Bra sajt som verkar kunna hitta varenda connection som finns mellan orter i världen.

Rome2Rio

Spanientips.se är en reseguide som täcker hela Spanien. Här finns artiklar om sevärdheter, saker att göra, resmål och mycket mer.
 
 

Officiella sajter

Det officiella pilgrimskontoret i Santiago de Compostela. Viktig info om heliga år, daglig statistik och adresser till pilgrimsföreningar, pilgrimskontor och mycket mer. 

OFFICIAL PILGRIM OFFICE IN SANTIAGO

Om olyckan är framme

Det här är en så pass viktig punkt att den har fått en helt egen artikel med länkar på sidan med vanliga frågor. Klicka här!