Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Vandringsresor i grupp till el Camino

Med Magnus Fyrfalk som reseledare

Vandringsresor i grupp till el Camino

Följ med på vandringsresa till el Camino!

Gruppvandring på el Camino med Magnus Fyrfalk som guide
Gruppvandring på el Camino med Magnus Fyrfalk som guide

Några gånger varje vår och höst leder jag vandringsresor på Camino Francés (Sarria – Santiago 115 kilometer på sex etapper) och på Camino Portugués (Baiona – Santiago 125 kilometer på sex etapper). Dessa vandringsresor arrangeras av den erfarna specialresearrangören Winberg Travel

Dessutom leder jag på uppdrag av Temaresor, rundresor med inslag av vandring till i Baskien, Asturien, Kantabrien och Galicien. ”Caminons höjdpunkter” heter turen. (Läs mer här)

Att följa med på vandringsresa i grupp ger bekvämlighet eftersom resor och hotellen är fixade i förväg. Dessutom ingår bagagetransport mellan våra hotell, så det behövs bara en mindre dagsryggsäck på dagarna. Alla går i egen takt på dagarna – vi går alltså inte i ”klunga”. Du sätter ditt eget tempo och bestämmer själv när och hur ofta du vill ta rast. 

VÄLKOMMEN – hoppas vi ses!

Längre ner på den här sidan kan du läsa mer om: 

 

Winberg Logo
Vandring i grupp på Camino Francés, september 2022
Camino Francés, september 2022
Vandringsresa till el Camino Francés
Vandringsresa till el Camino Francés
el Caminos historiska bro i Furelos
Moderna pilgrimer i Furelos strax före Melide på Camino Francés
Casa Alongos i Melide
Lunch under Kiwirankorna på mysiga Casa Alongos i staden Melide.

Vandringsresa i grupp med Winberg Travel!

Vandringsresorna på Camino Frances och Camino Portugués arrangeras av den väletablerade specialistresearrangören Winberg TravelArrangemanget ger bekvämlighet eftersom resor och hotell är fixade i förväg. Dessutom ingår bagagetransport mellan våra hotell, så det behövs bara en mindre dagsryggsäck på dagarna. 

Vi vandrar enskilt och i egen takt på dagarna. Det är upp till var och en hur mycket man vill umgås med gruppen. Reseledaren vandrar givetvis också och finns hela tiden tillgängliga via telefon eller Whats App och vi bidrar med information och tips längs vägen. 

Jag beskriver skillnaderna mellan Camino Francés och Portugués lite närmare på min sida med vanliga frågor, men i korthet kan man säga att de stora skillnaderna är att Francés är en inlandsvandring medan Portugués går längs havet de två första etapperna innan det bär av inåt land. 

Våra gruppvandringar är i stort sett likvärdiga när det kommer till hur ansträngande de upplevs. Det är självklart bra om du har någon erfarenhet av att vandra längre sträckor i kuperad terräng flera dagar i rad, men man behöver inte vara någon superatlet på något sätt för att klara dessa vandringar. Friska knän och fötter är dock en förutsättning för att inte veckan ska bli en plåga.

Camino Francés

115 km fördelat på sex etapper från Sarria till Santiago de Compostela. Den i  särklass vanligaste orten att starta sin Caminovandring är staden Sarria i Galicien eftersom en pilgrim måste tillryggalägga minst 10 mil till fots för att få sin ”Compostela” – intyg på fullgjord vandring. Från Sarria till Santiago är det drygt 11 mil. 

Arrangör: Winberg Travel: Bokning och detaljerad info här.

2024:

19 september – 26 september, 2024 – boka senast 19 juli 2024

24 oktober – 31 oktober, 2024 – boka senast 24 augusti 2024

Bokning och detaljerad info här

2025:

3 april – 10 april, 2025 – boka senast 3 februari 2025

8 maj – 15 maj, 2025 – boka senast 8 mars 2025

 

Bokning och detaljerad info här

 * VI RESERVERAR OSS FÖR ATT VI IBLAND MÅSTE ÄNDRA VILKEN RESELEDARE SOM LEDER TUREN.

Winberg Logo
Ut ur Vigo längs Camino Portugués
Ut ur Vigo längs Camino Portugués
Regnig dag på Ponte Sampaio efter Arcade.
Regnig dag på Camino Portugués - Ponte Sampaio efter Arcade.

Camino Portugués

125 km på sex etapper från Baiona till Santiago de Compostela. 

Camino Portugués populäritet har de senaste åren stigit enormt och numera väljer drygt 30 procent av det totala antalet pilgrimer någon av Portugués olika varianter. Vi har valt att börja strax efter Spanska gränsen i den Galiciska badorten Baiona. De första dagarna går vi längs den underbart vackra Atlantkusten och Vigobukten med sina blåflaggade stränder. Dag tre sammanstrålar de olika varianterna i staden Redondela för de återstående etapperna till Santiago de Compostela. Vi passerar trevliga städer såsom Arcade, Pontevedra och Padrón. Det här är också en av Spaniens främsta vindistrikt med den trendiga druvan Albariño som den mest lysande stjärnan i det Galiciska vinuniversumet. 

Arrangör: Winberg Travel – klicka här för bokning och mer info

2024:

12 – 19 september 2024 – boka senast 12 juli 2024

2025:

15-22 maj 2025 – boka senast 15 mars 2025

* VI RESERVERAR OSS FÖR ATT VI IBLAND MÅSTE ÄNDRA VILKEN RESELEDARE SOM LEDER TUREN. 

Vandring på Camino del Norte med Temaresor
På Temaresors rundresa till Caminons höjdpunkter upplever vi bland annat Camino del Nortes hisnande vyer över Kantabriska havet och Biscayabukten.
Guggenheimmuseet i Bilbao
Guggenheimmuseet i Bilbao
Faro Finisterre - the end of el Camino
Vi besöker bland annat Muxia och Faro Finsisterre - världens ände.

Guidad rundresa med vandring till Caminons höjdpunkter med Magnus Fyrfalk som guide. 

Temaresors Caminoresa är en annorlunda än de regelrätta vandringsturer jag leder till Santiago de Compostela. Vi reser runt med buss i en liten gemytlig grupp till höjdpunkter på Camino Francés, Camino Primitivo, Camino Francés och Camino Portugués. Det här är ”det gröna Spanien” – smeknamnet på regionerna i nordöstra hörnet av den iberiska halvön. Baskien, Asturien, Kantabrien och Galicien, kallat så för den enorma växtkraften och grönskande naturen. Det här är moderna Spaniens vagga och numera Spaniens kulinariska center numero uno! Självklart ska vi också uppleva Santiago de Compostela. Staden som varit ett av världens största pilgrimsmål i 1000 år och som idag lockar fler pilgrimer än någonsin tidigare. Turen i börjar i Bilbao där vi också får tid att besöka det ikoniska Guggenheimmuséet. 

Under bussresorna berättar jag om Caminon och hur den hänger ihop med Spaniens historia. Självklart guidar jag även på platserna vi besöker och om hur de knyter an till Sankt Jakob-legenden. 
 

Ur innehållet:

– Guggenheimmuseet i Bilbao

– Havsnära vandring på delar av Camino del Norte

– Den välbevarade medeltida byn Santillana del Mar

– Besök i staden Oviedo. El Caminos vagga och startpunkten på Camino Primitivo

– Besök i Astorga med det berömda biskopspalatset ritat av Gaudi

– Vandring upp till Camino Francés högsta punkt – det legendariska ”järnkorset”

– Besök i Ponferrada och den sagolika tempelriddarborgen

– Havsnära vandring på Camino Portugués

– Besök på Galicisk vingård med provning av goda Albarino-viner.

– Besök i ”världens ände” Finisterre och Muxia.

– Rundvandring och katedralbesök i Santiago de Compostela-

– Dagliga vandringar på utvalda sträckor om cirka 6-9 km

 

 

2025:

25 april – 1 maj 2025: BOKNING & DETALJERAD INFORMATION

29 maj – 5 juni 2025: BOKNING & DETALJERAD INFORMATION

Mer om information, pris och fler detaljer om resans program, avgångar och avreseorter hittar du hos Temaresor där du också gör din bokning. 

 

 

Prenumerera på mina blogginlägg

Jag skriver då och då i bloggen om aktuella företeelser på el Camino, om mina vandringar och  när schemat för gruppvandringar uppdateras. Välkommen att anmäla din e-post adress om du vill ha utskick när bloggen uppdateras.

Gör som 193 andra, prenumerera du med.