Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Francés

Santo Domingo de la Calzada till Burgos

Etappnavigering
Camino Francés
Etapp 10 - 11 - 12

Santo Domingo de la Calzada till Burgos

Den här delsträckan kan exempelvis delas in så här:

Santo Domingo de la Calzada - Belorado 22,4 km
Belorado - San Juan de Ortega 24,2
11: San Juan de Ortega - Burgos 26,1 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Filmklipp från etappen Santo Domingo till Atapuerca 2022
Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:
Paco klev in genom grinden på härbärget. Han kom fram till mig och skakade hand. Eftersom min spanska är rejält begränsad kunde vi inte ge oss in i några djupare diskussioner men han talade mycket om ”mujeres” – kvinnor. Han var rastlös och tittade sig omkring. Antingen saknade han några kvinnliga vandrarkompisar, eller så kollade han bara hur det var ställt med fagra, kvinnliga singelpilgrimer. När han inte fann det han sökte sa han att han skulle fortsätta till det andra härbärget. Paco försvann ut genom grinden igen, mumlande ”mujeres, mujeres”.
Bilder från sträckan 2011
Pilgrim utanför Burgos katedral
Pilgrim utanför Burgos katedral
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en vandring på el Camino

Omslag till boken "Den Tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino de Santiago de Compostela" av Magnus Fyrfalk

Upplev en vandring på el Camino i bokform

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag min första vandring på el Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Följ mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

Magnus Fyrfalk i katedralen i Santiago de Compostela 2011 efter pilgrimsvandring på el Camino
Magnus Fyrfalk i katedralen i Santiago de Compostela 2011 efter pilgrimsvandring på el Camino

Läsarröster

En vanlig kommentar som jag får från läsare är att det känns som att man får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de-Port och Santiago de Compostela. Många har också känt att boken på flera sätt har hjälpt dem att förberedda sin egen vandring på el Camino. 

Här nedanför ser du en samling omdömen som lyssnare på Storytel har skrivit efter att de har lyssnat på Den tidlösa vägen. Ljudboken finns så klart även på Nextory och Bookbeat.

Vill du hellre ha en fysisk bok i handen eller ladda ner den som e-bok så finns den överallt där du vanligen köper dina böcker on-line eller på Vattumannens bokhandel i Stockholm (endast i butik).