Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Camino Francés
Etapp 6 - 33 km

Torres del Rio till Navarrete

33 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Det var en underbart vacker morgon där jag gick ensam genom vingårdarna. Mandelträden blommade i solskenet och fåglarna sjöng. Det var just det här jag hade önskat mig när jag for till Spanien. Beslutet att kapa banden till mina vandringskamrater började ta form alltmedan jag njöt av ensamheten.

Ungefär tio kilometer senare travade jag in i det lilla samhället Viana. Här blev Caminons kontraster tydliga när de gula pilarna visade mig förbi parkeringar till bostadshus, garageuppfarter och bakgårdar. Väl framme i den medeltida stadskärnan visade det sig att det här var en vacker stad med en stor katedral längs gränden som Caminon följde. Eftersom det var söndag och dags för högmässa bjöd stan på ett folkliv som jag inte sett i någon mindre ort längs hela vägen. Svartklädda gummor, som tagna ur en annan tid, skyndade så gott de kunde längs gatorna. Andra köade lugnt i bagerier längs gatan och passade på att skvallra lite. Ut ur ett sånt bageri kom Laura och Philip som hade varit med på middagen igår.

Läs hela min Caminoskildring i Den tidlösa vägen.

Torres del Rio till Navarrete

Vingårdarna blir fler

Idag kommer vi in i vindistriktet Rioja. Torres del Rio ligger i regionen Navarra som även den är en vinregion, och redan ett stycket utanför byn kommer vandrar vi genom vingårdar. Så småningom kommer vi till den lilla staden Viana som ligger vackert på en höjd och har en medeltida bygata med en stor katedral. Viana är har en rik historia och här ligger Cesare Borgia från den mäktiga medeltida familjen Borgia begraven. 

Flera städer längs etappen

Inte så långt efter Viana når vi storstaden Logroño som ligger vid floden Ebro. Det är här Rioja börjar. Här finns massor av möjligheter att äta och/eller övernatta. Sträckan efter Logroño tyckte jag var dryg. Den går länge genom stadens friluftsområden, innan vi åter når vingårdarna och, därefter, ytterligare en större stad: Navarrete. 

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Min bok
Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino de Santiago
Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

Tips!

Du kan följa med etapp för etapp i  berättelsen i min bok och se bilder och filmklipp om du klickar här!