Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Camino Francés
Etapp 4

Punte la Reina till Estella

22 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

”Jag kom till en antik, romersk bro som var i uselt skick. Uppfarten på den bestod mest av blöt lera och spridda stenblock. Normalt hade det gått att hoppa från sten till sten, men nu fick jag bokstavligt talat gå ner på alla fyra för att klara passagen. Hur tusan skulle det här gå? Jag tog mig knappt framåt och det var bara fjärde dagen.”

Läs hela min Caminoskildring i Den tidlösa vägen.

Punte la Reina till Estella

Videoklippen fortsätter på nästa etappsida.

Vacker etapp men ändå lite av en mellandag

Sträckan efter Punte la Reina är mycket vacker och omväxlande. Landskapet blir öppnare än de första etapperna från St. Jean. Ändå kändes det lite som en mellandag. Det kan förstås ha berott på att jag var enormt sliten efter de vintriga ettapperna i Pyrenéerna, men jag tror också att det här är dagen när vi som vandrare börjar hitta rutinen. Dessutom är det många intryck att smälta i Pamplona, över Alto del Perdón och i Punte la Reina. 

Vi passerar genom flera byar som ofta ligger på små höjder. Det beror på att man på längre tillbaka i tiden vill ha överblick över det omgivande landskapet. Vyerna över slätterna, bort mot Navarras berg är slående vackra. 

Nästa stopp?

Även om Estella är ett välbesökt ”nattstopp” rekommenderar jag även denna lilla stad för övernattning. Jag brukar normalt förespråka att vi väljer övernattningsorter mellan de platser som rekommenderas i guideböckerna, helt enkelt för att det blir mindre konkurrens om platserna på härbärgena där. Estella har en trevlig stadskärna med en flod och en medetida bro.

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Min bok
Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino de Santiago
Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

Tips!

Du kan följa med etapp för etapp i  berättelsen i min bok och se bilder och filmklipp om du klickar här!