Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Finisterre

Negreira till Olveiroa

Etappnavigering
Camino Finisterre
Etapp 2

Negreira till Olveiroa

33 km
Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Bilder från dagens etapp 2011

 

Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

På väg ut på andra sidan byn fanns en staty. Den föreställde en bister man som med kappsäck på ryggen beger sig bort från staden. En liten pojke, antagligen mannens son, sticker ut sin arm genom ett hål, liksom för att hålla fast mannen. Statyn symboliserar de hårda tider som präglat orten och att många, framförallt män, genom åren har fått lämna Negreira för att söka inkomst på annat håll. Kanske var det inte så konstigt att staden andades depressivitet

LÄS MER OM VANDRINGSSKILDRINGEN AV MIN FÖRSTA CAMINO HÄR

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Till nästa etapp
Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.