Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Äntligen – el Botafumeiro!

Äntligen – el Botafumeiro!

Jag har drivit den här bloggen sedan jag gick hela Camino Francés 2011 och det har hela tiden känts som en stor brist att jag under alla dessa år inte fått uppleva en av höjdpunkterna för ankommande pilgrimer till Santiago de Compostela: Det legendariska och gigantiska rökelsekaret ”El Botafumeiro” in action. Den används inte vid alla mässor. På katedralens hemsida finns angivet endast ett fåtal förbestämda datum. Men det finns en möjlighet för grupper eller privatpersoner att donera minst 600 euro till kyrkan för att de ska dra igång Botafumeiron efter nattvarden på mässan. Till min lycka så hade någon gjort detta i går kväll när jag och min senaste caminogrupp besökte pilgrimsmässan på kvällen. Det är en mycket storslagen och mycket teatralt effektfull upplevelse! Jag lyckades få fram telefonen och filmade det hela. Slå på ljudet för att höra orgelmusiken!

LinkedIn
Facebook

Fler inlägg i bloggen

Prenumerera på mina blogginlägg

Jag skriver då och då i bloggen om aktuella företeelser på el Camino, om mina vandringar och  när schemat för gruppvandringar uppdateras. Välkommen att anmäla din e-post adress om du vill ha utskick när bloggen uppdateras.

Gör som 193 andra, prenumerera du med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Fyrfalks Camino

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa