Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Caminons väg till personlig förändring

Caminons väg till personlig förändring

Många som känner sig kallade att ge sig ut på vandring till Santiago De Compostela via någon av alla Caminosträckningar söker förändring i livet. Det är en känt faktum att vissa på grund av det känner en stor tomhet efter ankomsten till Santiago eller Fisterra. Det känns som att det efterlängtade svaret på livets stora fråga inte riktigt infann sig.

När jag gav mig ut på min första Camino 2011 sökte även jag förändring. Den kom inte som en insikt eller ”blixt från ovan”, men efter hemkomsten skulle mitt liv komma att förändras enormt över en period av flera år. Och Caminon har fortsatt att bjuda på överraskningar.

Det är nu ett år sedan som jag drog igång projektet att ge ut min personliga skildring av Camino Francés och Fisterra, i boken ”Den tidlösa vägen”. Bokutgivningen var en nästa lika stor utmaning som att pulsa genom snön i Pyrenéerna. Inte minst utmanade det självförtroendet. Det är en sak att skriva personligt i en blogg på nätet, men ger man ut en bok måste man fullt ut våga påstå att texten håller. Ett år senare är jag glad och tacksam för all positiv feedback jag fått för boken/ljudboken. Men det kanske mest oväntade var att jag på grund av boken nu har lyckan och förmånen få följa grupper med pilgrimer mot Santiago, flera gånger per år, som reseledare och guide. Ett uppdrag som nu utvecklats till att även leda vandringar på en annan plats som jag länge haft lust att återvända till: Skotska höglandet.

Många går el Camino för att söka förändring i livet. Men förändringen kommer inte alltid vid ”målgången” i Santiago eller Fisterra. För mig kulminerade förändringsresan alltså först efter 10 år. Men det var värt väntan!

Så gör det du drömmer om!

Magnus Fyrfalk i katedralen i Santiago 2011
LinkedIn
Facebook

Fler inlägg i bloggen

Prenumerera på mina blogginlägg

Jag skriver då och då i bloggen om aktuella företeelser på el Camino, om mina vandringar och  när schemat för gruppvandringar uppdateras. Välkommen att anmäla din e-post adress om du vill ha utskick när bloggen uppdateras.

Gör som 193 andra, prenumerera du med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Fyrfalks Camino

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa