Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Etapp 1: Sarria – Santiago, april 2022

Etapp 1: Sarria – Santiago, april 2022

Just nu befinner jag mig i Portomarin, cirka 9 mil från Santiago. Jag leder årets första grupp från Winberg Travel. (Läs mer under vandra i grupp i menyn.) Jag hade spelat in en liten filmad rapport från idag. Men det jag inte hade räknad med var hotellets tröga WiFi och ett rum i närmast radioskugga. Så det blir text och några bilder. Det har hur som helst varit en underbar vandringsdag i vårsol. Träden har skir grönska, fåglarna kvittrar och fruktträden blommar. Även vackra Kamelior står i blom i trädgårdarna. Enda minuset är kylan. Vi har minusgrader på nätterna och på dagarna orkar temperaturen inte över 11-12 grader. Ovanligt kallt för säsongen. Det borde vara uppåt 16-18 grader på dagarna. Än värre är det i inledningen på Camino Francés. I Pyrenéerna och Roncesvalles är det mycket snö. Det slipper vi här i Galicien.

 När jag vandrade här för ett halvår sedan tänkte jag att slutet av september, början på oktober, sannolikt är den bästa tiden att vandra på Camino Francés, men nu inser jag att april är minst lika fin. I alla fall så här ett par veckor före påsk. Det kommer sannolikt att bli betydligt trångare på de här etapperna i påskhelgen, eftersom även 2022 är ett heligt Caminoår. (2021 förlängdes på grund av pandemin.)

Sammanfattningsvis påmindes jag igen idag att sträckan Sarria – Portomarin faktiskt är en av de finaste på hela Camino Francés. Enda störningsmomentet är alla skolklasser som påbörjar sin vandring i Sarria. Idag har vägen bitvis varit igenkorkad av ungdomar som spelar hög musik och mest verkar utkommenderade på vägen.

PS! Lyckades ladda upp några bilder från idag också. Se galleriet nedan!

LinkedIn
Facebook

Fler inlägg i bloggen

Prenumerera på mina blogginlägg

Jag skriver då och då i bloggen om aktuella företeelser på el Camino, om mina vandringar och  när schemat för gruppvandringar uppdateras. Välkommen att anmäla din e-post adress om du vill ha utskick när bloggen uppdateras.

Gör som 193 andra, prenumerera du med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Fyrfalks Camino

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa