Bloggsnygg vit WebP

Fyrfalks Camino

Världens ände

Och på din Caminovandring

Blogglogga ny vit 65 x 65
Camino Finisterre

Avkoppling i Finisterre

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Till nästa etappsida
Vanliga frågor

Under 2024 bygger jag om etappsidorna för Camino Francés. Därför är innehållet bristfälligt och oredigerat. Det är oklart när de nya sidorna är klara. 

Ta gärna del av min Caminoskildring ”Den tidlösa vägen” istället där du får en mycket levande skildring av alla etapper på Camino Francés och Finisterre. 

Alltså: härifrån blir det som att gå Caminon genom ett större vägarbete när du klickar dig fram på etapperna.

Bilder från 2011
Ur boken "Den Tidlösa vägen" för den här etappen:

”Det tidlösa är och förblir ett av mina starkaste intryck av El Camino de Santiago. Det som i generationer har gjort Caminon till en bra plats att förändras på, oavsett i vilket århundrade vi vandrar vägen, är att vi tas bortom tid och rum. Vi har få fasta hållpunkter att klamra oss fast vid. Allt fokus går åt till att ta oss fram genom nya, okända trakter. Inget höjer uppmärksamheten och medvetenheten om ”här och nu” på ett bättre sätt. 

LÄS MER OM VANDRINGSSKILDRINGEN AV MIN FÖRSTA CAMINO HÄR

Till föregående etappsida
Föregående etapp
Blogglogga ny vit 65 x 65

Den tidlösa vägen - en pilgrimsvandring på el Camino

Omslag till boken Den tidlösa vägen av Magnus Fyrfalk

I ”Den tidlösa vägen” skildrar jag mitt första möte med El Camino de Santiago de Compostela – den över 800 kilometer långa vandringsleden från franska Pyrenéernas snöklädda berg, till Atlantkusten i Galicien. Du får följa mig tvärs över Spanien och ta del av strapatserna, skoskavet, det lokala livet och de själsliga mötena med andra vandrare, och med mig själv. Det blev en dramatisk vandring som kunde ha kostat mig livet, men jag blev i stället mer levande än någonsin tidigare. 

En vanlig kommentar jag får är att det känns om att man som läsare (eller lyssnare) får vandra bredvid mig hela vägen mellan Saint-Jean-Pied-de_Port och Santiago de Compostela.