Lite om Parador-hotell i Spanien

Under vandringen på Camino Frances passerar vi flera orter som har parador-hotell. Det är statsägda hotell av lyxigare snitt men till humana priser. Under min vandring bodde jag på Paradorhotell i Santo Domingo de la Calzada och det som kan vara världens äldsta hotell; Parador Hostal dos Reis Catholicos, precis bredvid katedralen i Santiago de Compostela. Det finns även paradorer längs Caminovägen i León och Villa Franca del Bierzo

I senaste numret i nätupplagan av SAS passagerarmagasin, Scandinavian Traveler finns mer information om Spaniens paradorhotell. Bland annat framgår det att personer över 55 år får rabatt.

Länk till artikeln på Scandinavian Traveler

Ur decembernumret av SAS Magasin Scandinavian Traveler (pappersupplagan, dec 2017)

En kommentar till Lite om Parador-hotell i Spanien

  • Vi fick en fantastisk upplevelse på Parador i Leon.
    Inte nog med att vi fick reducerat pris som +55 det blev ytterligare rejält avdrag för att vi hade pilgrimspass. Dessutom kunde vi i lugn och ro gå runt och titta på allt vackert som andra får betala inträde för att få se.
    Frukosten var överdådig och god. Verkligen prisvärt!
    Tips – kom tidigt på dagen. Vi visste om möjligheten och såg till att vi hade en kort sträcka till Leon. Vi anlände vid 10.30 och fick då det sista rummet. (Var stor läkemedelskonferens med deltagare från hela världen)
    Vi bodde nästan alltid på härbärgen så det kändes extra lyxigt att en gång på 42dagar få bo så fint till ett fantastiskt pris.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram
Prenumerera på bloggen.

Skriv in din e-postadress så kommer ett mail när jag gör ett nytt inlägg.

Donativo

"Donativos" - betyder donationer och är ett viktigt ord på El Camino där många på erbjuder sina produkter mot en frivillig betalning. Donationer är också ett vanligt och sympatiskt sätt att bidra till varandra på internet. Vill du donera en valfri slant till mig som tack för läsupplevelsen är du välkommen att göra det via Swish eller Pay Pal.

FÖR SWISH

Skicka valfritt belopp till 0701833685.

FÖR PAY PAL - Gör så här: Betalningsrutan öppnas i ett nytt fönster. Jag är glad och tacksam bara för att du är här. Tack!

Bra böcker!

Fler boktips här