Fallet med den försvunna pilgrimen Denise Thiem är löst.

I förra veckan meddelade Spanska medier att den amerikanska kvinna som i början av året försvann under sin caminovandring, i trakten av Astorga, har påträffats död. En man har arresterats för mord i provinsen Castilien och Leon.

Att vandra el camino anses fortfarande vara mycket säkert. Varje år går över 200000 vandrare sträckan mellan St Jean Pied de Port och Santiago de Compostela. Ytterst sällan rapporteras om att någon utsätts för angrepp eller liknande.

Länk till artikel på engelska på BBC.com

Länk till tidningen El Mundos artikel på spanska

Mer om den anhållne på brittiska The Guardian

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram
Prenumerera på bloggen.

Skriv in din e-postadress så kommer ett mail när jag gör ett nytt inlägg.

Donativo

"Donativos" - betyder donationer och är ett viktigt ord på El Camino där många på erbjuder sina produkter mot en frivillig betalning. Donationer är också ett vanligt och sympatiskt sätt att bidra till varandra på internet. Vill du donera en valfri slant till mig som tack för läsupplevelsen är du välkommen att göra det via Swish eller Pay Pal.

FÖR SWISH

Skicka valfritt belopp till 0701833685.

FÖR PAY PAL - Gör så här: Betalningsrutan öppnas i ett nytt fönster. Jag är glad och tacksam bara för att du är här. Tack!

Bra böcker!

Fler boktips här