Uppmaning till ensamvandrare efter Astorga

Det har länge ansetts säkert att vandra ensam på el Camino för såväl kvinnor som män, men de senaste månaderna har det kommit lite oroande signaler från sträckan Astorga – Rabanal, enligt community-sajten caminodesantiago.me. Sajten uppger inte källan till sitt påstående, eller vad ”improper behavior” avser, men det stämmer att en kvinnlig amerikansk pilgrim försvann i området tidigare i år och har inte återfunnits. Som de skriver – det är endast en uppmaning till vaksamhet och att det kan vara klokt att slå sig samman några stycken under vandringen denna sträcka. (Klicka på länken i texten för att läsa inlägget)

Uppdatering:

Den brittiska tidningen The Guardian har publicerat en artikel om läget efter Astorga – läs mer här.

4 kommentarer till Uppmaning till ensamvandrare efter Astorga

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram
Prenumerera på bloggen.

Skriv in din e-postadress så kommer ett mail när jag gör ett nytt inlägg.

Donativo

"Donativos" - betyder donationer och är ett viktigt ord på El Camino där många på erbjuder sina produkter mot en frivillig betalning. Donationer är också ett vanligt och sympatiskt sätt att bidra till varandra på internet. Vill du donera en valfri slant till mig som tack för läsupplevelsen är du välkommen att göra det via Swish eller Pay Pal.

FÖR SWISH

Skicka valfritt belopp till 0701833685.

FÖR PAY PAL - Gör så här: Betalningsrutan öppnas i ett nytt fönster. Jag är glad och tacksam bara för att du är här. Tack!

Bra böcker!

Fler boktips här