Nytt om La Casa de los Dioses och David Vidal

I nittonde etappen av min Camino-skildring berättar jag om David Vidal och hans oas för pilgrimer. En plats strax före Astorga som han kallar La Casa de los dioses – gudarnas hus. I flera år har han osjälviskt servat pilgrimer där ute på åkern, vinter som sommar. De som har följt min blogg ett tag kunde i vintras läsa att hans ställe var hotat. Ladan där han håller till skulle säljas. Insamlingar drog igång på Facebook för att hjälpa honom. Strax efter nyår tog David bort både sin Facebookgrupp och sin blogg. Sedan dess har jag undrat hur det gick för honom.

Därför bad jag läsaren Gunde Nilsson, som just nu vandrar el Camino, att spana efter David och hans ställe. Till min glädje skickade han igår bilderna nedan. David har kvar stället och lyckades köpa ladan efter insamlingarna. Han tänker inte återuppta sina aktiviteter på internet dock. Mer om David och hans livsväg finns här.

David Vidal

David Vidal (vänster) och pilgrimen Gunde Nilsson (Foto: Gunde Nilsson)

La Casa de los Dioses i juli 2014 (Foto: Gunde Nilsson)

10376285_10153136595619068_2749749363801912905_n

La Casa de los Dioses i juli 2014 (Foto: Gunde Nilsson)

2 kommentarer till Nytt om La Casa de los Dioses och David Vidal

  • YEAH! Nästa år när vi går ska vi verkligen hålla utkik. Tack för den fantastiska nyheten!

  • Jag har varit där nu i slutet på maj. Ett underbart ställe där jag fick vila vid den varma kaminen, kunde dricka mitt älsklingste och fick lyssna till traditionell flöjtmusik från Taiwan. En ung kille ville tacka för kärleken han mötte och spelade för David och Maria. Jag fick också lyssna med tårar i ögonen! madeleine

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram
Prenumerera på bloggen.

Skriv in din e-postadress så kommer ett mail när jag gör ett nytt inlägg.

Donativo

"Donativos" - betyder donationer och är ett viktigt ord på El Camino där många på erbjuder sina produkter mot en frivillig betalning. Donationer är också ett vanligt och sympatiskt sätt att bidra till varandra på internet. Vill du donera en valfri slant till mig som tack för läsupplevelsen är du välkommen att göra det via Swish eller Pay Pal.

FÖR SWISH

Skicka valfritt belopp till 0701833685.

FÖR PAY PAL - Gör så här: Betalningsrutan öppnas i ett nytt fönster. Jag är glad och tacksam bara för att du är här. Tack!

Bra böcker!

Fler boktips här