Prominent relik ”hittad” i León

Graal?

Graal?

På sidan om Caminohistoria (ovan) skriver jag om hur kyrkan genom tiderna ”uppfunnit” reliker från den bibliska historien. Men dessa ”fynd” är inte enbart hänvisade till medeltiden.

Nu, våren 2014, säger sig forskare i León har hittat inget mindre än den heliga graalen i Leóns katedral som vi passerar på vägen till Santigao. Efter vad jag kan se är det inget aprilskämt och katedralens besökssiffror skjuter i höjden.

En av alla funderingar som nyheten väcker hos mig, är om Jesus och lärljungarna verkligen hade så extravagant dukning vid sina måltider? Jag menar de var på flykt från så väl de religiösa ledarna och den romerska ockupationsmakten.

Jag överlåter det till läsarna att själva avgöra vad ni tror…

http://www.dn.se/kultur-noje/historiker-den-heliga-graal-hittad/

http://www.theguardian.com/world/2014/mar/31/crowds-flock-spanish-chuch-leon-holy-grail-claim

(León var för mig en viktig milstolpe under vandringen, eftersom det var här jag tillbringade en vecka på sjukhus. Från fönstret hade jag utsikt över katedralen som omnämns i artikeln ovan.)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram
Prenumerera på bloggen.

Skriv in din e-postadress så kommer ett mail när jag gör ett nytt inlägg.

Donativo

"Donativos" - betyder donationer och är ett viktigt ord på El Camino där många på erbjuder sina produkter mot en frivillig betalning. Donationer är också ett vanligt och sympatiskt sätt att bidra till varandra på internet. Vill du donera en valfri slant till mig som tack för läsupplevelsen är du välkommen att göra det via Swish eller Pay Pal.

FÖR SWISH

Skicka valfritt belopp till 0701833685.

FÖR PAY PAL - Gör så här: Betalningsrutan öppnas i ett nytt fönster. Jag är glad och tacksam bara för att du är här. Tack!

Bra böcker!

Fler boktips här