Shirley MacLaine talar om el Camino med Oprah (bland annat)

oprahEtt inlägg mest som kuriosa:
Shirley MacLaine var gäst i Oprah Winfreys ”Super Soul Sunday” i söndags. Bland annat nämner hon sin Camino-vandring. Hela intervjun kan ses gratis på nätet till på söndag 30/3-14. Biten där hon talar om el Camino är ungefär mitt i programmet. I övrigt talar MacLaine om sitt liv, sitt sökande och om att åldras.

(Programmet är nu inte längre tillgängligt men Oprah sänder nya Super Soul Sundays varje vecka med olika välbekanta andliga lärare.)

4 kommentarer till Shirley MacLaine talar om el Camino med Oprah (bland annat)

 • Intressant, men Shirley menar at man inte ska stifta nya bekantskaper eller bli vän med någon. Vad tycker du om det Magnus?
  Jag och min sambo vill vandra hela Camino men jag personligen hade sett fram eot at kanske träffa någon eller några nya bekantskaper. Inte för att det är prio, utan det kändes trevligt med möjligheten bara.

  Kanske lite färgad av filmen ”The Way” ska jag erkänna.

  Vill gärna ha din synpunkt på det hela 🙂

  • Hej!
   Håller inte med Shirley M alls där. Jag träffade flera på Caminon som jag fortfarande har kontakt med och det var oerhört spännande att komma i samspråk med folk och höra deras berättelser. Däremot lärde jag mig den hårda vägen att inte bindas upp vid människor på vägen. Det var viktigt att trots allt först och främst följa sin egen känsla. Då blev det ändå vänskap men på något sätt varade den så länge den skulle – helt av sig själv. MacLaine säger ju också att man ska tigga ihop sin mat och det är jag rätt skeptisk till att hon faktiskt gjorde. Träffade max en-två personer som gjorde vandringen så överkomplicerad.

   Buen Camino!

   • Hej o tack för svar!
    Jag tror jag är med på vad du menar och det är också min känsla. Jag vill vara öppen för människor men inte binda mig, absolut inte hela vägen med något specifikt sällskap så att säga.
    Jag hade verkligen haft noll koll på vad jag ens skulle haft för känsla om det inte vore för din blogg, så tack!
    För mig är eventuella kontakter man gör, hur kort eller långvariga de än må vara då och senare, väldigt intressanta.
    Och detta med tiggeriet är inte riktigt min grej, jag skulle ha väldigt svårt för det. Att tigga till mig mat och husrum om jag inte måste. Men det kanske har med anledningen till att man går att göra förmodar jag.

    Tack åter igen, jag kommer att följa upp med dig!

    • Kul! Ska bli spännande att höra hur ni hade det.
     Alla går sin egen Camino som sagt – det viktigaste är att vara sann emot sig själv och lyhörd för lärdomarna som vägen bjuder på.
     Tack för att du besökte sajten 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram
Prenumerera på bloggen.

Skriv in din e-postadress så kommer ett mail när jag gör ett nytt inlägg.

Donativo

"Donativos" - betyder donationer och är ett viktigt ord på El Camino där många på erbjuder sina produkter mot en frivillig betalning. Donationer är också ett vanligt och sympatiskt sätt att bidra till varandra på internet. Vill du donera en valfri slant till mig som tack för läsupplevelsen är du välkommen att göra det via Swish eller Pay Pal.

FÖR SWISH

Skicka valfritt belopp till 0701833685.

FÖR PAY PAL - Gör så här: Betalningsrutan öppnas i ett nytt fönster. Jag är glad och tacksam bara för att du är här. Tack!

Bra böcker!

Fler boktips här